П`ятниця, 26.04.2024, 22:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


 22 січня 2015 року в КЦМЛ проходив міський конкурс «ІНФОТЕХНОС», який є І (відбірковим) етапом Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

Мета проведення:

- залучення обдарованої учнівської молоді до наукових досліджень;

- сприяння професійному самовизначенню;

- розвитку творчих зв'язків між науковцями вищих навчальних закладів, освітянами та учнівською молоддю ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: Адмін | Дата: 22.01.2015

Microsoft та Skype запустили тестову версію сервісу з онлайн-перекладу голосових повідомлень. Замок Qrio Smart Lock від Sony відкриє двері лише тим, в кого є смартфон зі спеціальним цифровим ключем. Спеціалісти МІТ розробили сенсор зіпсованої їжі, який допоможе вберегтись від отруєння.

Skype-перекладач

Наразі програма під назвою Skype Translator вміє перекладати з англійської на іспанську і навпаки. При чому це відбувається в реальному часі – просто під час розмови. Працює вона на Windows 8.1 та Windows 10.

Розробники обіцяють підтримку 40 мов. Система інтелектуальна і вміє навчатися, наголошують вони.

Замок Qrio Smart Lock

Компанія Sony розробила "розумн ... Читати далі »

Переглядів: 655 | Додав: Адмін | Дата: 16.01.2015

15 січня 2001 року почала працювати Вікіпедія. Ця енциклопедія – найповніша за всю історію людства.

Вона містить більше 30 млн статей, написаних різними мовами добровольцями з усього світу. І головне – її не потрібно купувати за шалені гроші – доступ до неї має кожен охочий. Це 5-й за популярністю ресурс у світі.

Назва "Wikipedia" утворена від слів "вікі" – технології для створення сайтів та "енциклопедія". Її засновниками є американці – Ларрі Сенгер та Джиммі Вейлз. Сайт складається з 287 мовних розділів. Найбільшою національною Вікіпедією за кількістю статей є англійська, яка містить більше 4 млн статей. 

Україномовний розділ Вікіпедії також швидко росте. Перші статті української Вікіпедії почали з"являтися у січні 2004-го. Зараз їх кількість сягає півмільйона. Це 16-те місце серед усіх мовних розділів та 3 ... Читати далі »

Переглядів: 706 | Додав: Адмін | Дата: 15.01.2015

9-10 листопада 2014 року було  проведено міжнародний конкурс "Бобер-2014". 
В Україні взяли участь більше 80 тисяч учнів! Серед них 42 учні КГ №127. 
Учні гімназії показали наступні результати: 

... Читати далі »
Переглядів: 1116 | Додав: Адмін | Дата: 02.01.2015

Безпека дітей в Інтернеті вже довгий час є актуальною темою в багатьох країнах світу. В Україні це питання також набуває дедалі більшої актуальності. Вже зараз Google активно співпрацює з ІКТ-бізнесом і Міністерством освіти і науки України та залучає нових партнерів до цієї роботи.

Учні середніх та старших класів Криворізької гімназії №127 долучилися до проекту «Про Інтернет» від компанії Google, який розповідає про будову електронного мозку мережевого простору.

Проект «Про Інтернет» спрямовано на підвищення навчальної компетентності учнів. Навчальна частина проекту складається з чотирьох навчальних модулів для школярів. На сайті також є розділ, призначений для вчителів, де можна знайти методичний посібник і практикум для проведення занять.

Учні дізналися про ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: Адмін | Дата: 17.12.2014

Компанія Google разом з Інтернет Асоціацією України запускає комплексний освітній ресурс для дітей та вчителів «Про Інтернет».

Інтернет відкриває безмежні можливості, але разом з тим передбачає велику відповідальність. Щороку кількість користувачів Інтернету зростає, в тому числі дедалі більше дітей та підлітків отримують доступ до мережі. Діти, як найчутливіша до інновацій частина суспільства, активно адаптуються до цифрового середовища. Тому постають питання: чи використовують діти весь потенціал, який пропонує Інтернет? Чи розуміють, як Інтернет може допомогти реалізації їх здібностей, будуванню професійної кар’єри вже зараз? Чи знають про зворотний бік — Інтернет-ризики?

Ресурс дозволяє дізнатися про те, я ... Читати далі »

Переглядів: 694 | Додав: Адмін | Дата: 12.12.2014

 У рамках тижня інформатики (8-14 грудня 2014 р.) в Україні проходить глобальна освітня ініціатива Година Коду.

Метою заходу є ознайомлення та навчання учнів 10-18 років основам програмування. До цієї найбільшої освітньої події активно долучилися і продовжують долучатися учні Криворізької гімназії №127.

... Читати далі »

Переглядів: 836 | Додав: Адмін | Дата: 11.12.2014

20 листопада 1985 року. Компанія Майкрософт випустила операційну систему Windows 1.0.

Про випуск Windows оголосили у 1983 році, однак розробка забрала більше часу, ніж очікувалося. Цілих 2 роки знадобилося компанії Білла Гейтса, аби нарешті випустити першу партію 16-бітного програмного забезпечення.

До випуску операційна система носила назву Interface Manager. Серед вбудованих програм системи: Paint, Блокнот, Калькулятор. Під управлінням Windows працює близько 91% персональних комп'ютерів.

Переглядів: 821 | Додав: Адмін | Дата: 20.11.2014

Учні Криворізької гімназії №127 09 листопада прийняли участь в Міжнародному конкурсі з інформатики "Бобер-2014". Серед 42 учасників переважали учнів початкових класів. Для багатьох з них конкурс став першою спробою проявити себе в галузі інформатики. Завдання учням сподобались і викликали емоційне обговорення по закінченню змагань.

Сподіваємося на гарні результати!

... Читати далі »

Переглядів: 897 | Додав: Адмін | Дата: 09.11.2014

16 жовтня 2014 року на базі Дніпропетровського інституту післядипломної педагогічної освіти (м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 70) відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Єдиний інформаційний простір: стратегії інноваційного розвитку освітньої галузі". 
Серед учасників була Шпітко Вікторія Володимирівна, вчитель математики та інформатики Криворізької гімназії №127, регіональний тренер програми "Intel. Навчання для майбутнього", з доповіддю "Мотиваційний компонент діяльності вчителів за програмою "Intel. Навчання для майбутнього". 
Конференція пройшла за підтримки: 

Переглядів: 593 | Додав: Адмін | Дата: 16.10.2014

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 16 17 »