П`ятниця, 26.04.2024, 03:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


Один із перших 200 комп`ютерів, зібраних засновниками корпорації Apple Стівом Джобсом і Стівом Возняком, виставлено на аукціон у Нью-Йорку, повідомляє The Telegraph.

В даний час комп`ютери з цієї партії, які носять назву Apple 1, є справжніми раритетами, знайти їх у хорошому стані практично не можливо.

«Це найкраще з того, що ми бачили за останні чотири роки», - сказав представник аукціонного дому Bonhams.

Очікувана ціна виставленого експоната варіюється від 300 тис дол до 500 тис дол. В минулому році аналогічний комп`ютер пішов з молотка за 671 тис дол.

Джерело: fakty.ictv.ua

... Читати далі »

Переглядів: 622 | Додав: Адмін | Дата: 11.10.2014

 Наступна версія операційної системи від Microsoft буде називатися Windows 10.

Про це повідомили представники компанії на зустрічі з журналістами в Сан-Франциско.

Розробники нової ОС вирішили "перескочити" дев'яту версію Windows і використовувати напрацювання, які готувалися для неї, в новому варіанті системи. У ньому будуть відновлені деякі попередні традиційні функції, відсутні в попередній ОС Windows 8, і що викликали невдоволення користувачів.

Зокрема, буде повернуто меню "Пуск", яке було в Windows 7, але візуальне позначення функцій збережеться у форматі Windows 8. 

На питання про те, чому Microsoft перейшла в назві від 8 до 10, представники компанії відповіли, що, коли користувачі побачать нову ОС "у всій красі", вони зрозуміють, чому назва "десятка" д ... Читати далі »

Переглядів: 708 | Додав: Адмін | Дата: 01.10.2014

27 вересня 1998 року нікому невідомі аспіранти Стенфордського університету Ларрі Пейдж та Сергій Брін зробили перший крок до того, щоб стати мільярдерами — заснували компанію Google.

Що характерно, офіційною датою реєстрації Google вважається 4 вересня. Втім, через судові позови з компанією Яху та певні забобони засновників, день народження компанії відзначають саме 27 вересня. 

Найцікавіше, що вже через рік після заснування компанії Брін та Пейдж відчайдушно захотіли її позбутися. Розробка системи пошуку забирала дорогоцінний час, який аспіранти мали б витрачати на навчання. Тому друзі вирішили продати компанію за один мільйон доларів голові концерну Exite Джону Беллу. Відповіддю було рішуче "ні".

Згодом Белл до крові скусав собі лікті, адже купівля стартапу могла закинути його на вершину фінансового олімпу до Білла Гейтса та інших багатіїв.

Всі ці сервіси принесли Бріну та Пейджу популя ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: Адмін | Дата: 27.09.2014

Інформатика 6 клас

В умовах початку нового навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах не забезпечених новими підручниками з інформатики варто орієнтуватись на електронні версії підручників, розміщені на сайтах видавництв «Генеза» та «Видавничий дім «Освіта». 

У 6 класі загальноосвітніх навчальних закладів вивчаються наступні теми:

... Читати далі »
Переглядів: 655 | Додав: Адмін | Дата: 02.09.2014

Дистанційний турнір з інформаційних технології серед учнівської молоді - нове на освітній ниві змагання, яке поєднує в собі найкращі якості учнівської олімпіади з інформаційних технологій та досвіду проведення Інтернет-олімпіад в Україні. Маючи на меті не тільки підготовку до чергових етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади, турнір покликаний розвинути потяг до комп'ютерної грамотності, отримання естетичного задоволення від знаходження рішень часом трудомістких буденних проблем підручними засобами додатків Microsoft Office.

У 2014-2015 навчальному році змагання проводитиметься у два етапи. Перший, заочний,складатиметься з трьох турів  ... Читати далі »

Переглядів: 822 | Додав: Адмін | Дата: 02.09.2014

За допомогою Google Диска можна переглядати різні файли, в тому числі PDF, документи MS Office і зображення різних форматів. Сервіс дозволяє виконувати наступні дії:

  • одночасно переглядати всі файли;
  • безкоштовно зберігати до 15 ГБ файлів;
  • ділитися файлами з друзями і колегами, які не відправляючи електронні повідомлення з громіздкими вкладеннями.

Перегляд файлів

Щоб відкрити файл у ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: Адмін | Дата: 14.08.2014

 12 серпня 1981 року американська компанія International Business Machines представила першу модель персонального комп'ютера - IBM 5150 - родоначальника усіх сучасних комп'ютерів.

До того часу обчислювальні машини встановлювали лише у великих корпораціях, університетах, дослідницьких центрах і державних установах. До прикладу, портативний настільний комп'ютер IBM 5100 - попередник IBM 5150 - коштував аж 20 тисяч доларів.

IBM 5150 був простий у використанні, займав порівняно мало місця і, що найголовніше, придбати його можна було лише за півтори тисячі доларів. Комп'ютер оснастили процесором Intel 8088 з тактовою частотою трохи менше п'яти мегагерц та оперативною пам'яттю обсягом 16 або 64 кілобайти, залежно від модифікації.

Жорсткого диску не було вз ... Читати далі »

Переглядів: 659 | Додав: Адмін | Дата: 14.08.2014

Компанія LG розробила дисплей, який можна згорнути в рулон. 18-дюймова панель з роздільною здатністю 1200х810 пікселів виконана на органічних світлодіодах (OLED).

Її можна скрутити у трубку діаметром всього 3 сантиметри. Секрет - в унікальній підкладці з тонкого і високогнучкого поліаміду.

Ще одна особливість цього екрана - прозорість. Корейці запевняють - їхня розробка втричі прозоріша від аналогів.

За словами компанії LG, представлений дисплей - лише прототип. Однак, до 2017-го року на його основі планують створити 60-дюймову UltraHD-панель, яку завдяки унікальним властивостям буде зручно транспортувати.

 

 
Переглядів: 644 | Додав: Адмін | Дата: 08.08.2014

 22.04.-24.04.2014 на базі КНТМЛ №81 відбувся ювілейний Х міський конкурс комп’ютерної графіки та анімації «Аніграфьонок – 2014», на який було надано 408 робіт у 8 номінаціях. А 25 квітня відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу. Серед них і учні гімназії:

у номінації "Малюнок":  II м. Пономаренко Ольга (11-Б) (вчитель Кондрашова О.В.);

у номінації "Графіка":    I м. Палаш Дарина (7-А);

                                    III м. Телих Анастасія (6-А);
            & ... Читати далі »

Переглядів: 773 | Додав: Адмін | Дата: 27.04.2014

15.04.2014 на базі Криворізької загальноосвітньої спеціалізованої школи №4 відбулася церемонія нагородження переможців міського конкурсу на кращий Інтернет-сайт загальноосвітнього навчального закладу та міського конкурсу сайтів методичних об’єднань та педагогів.

Привітала присутніх методист комунального закладу «Інноваційно-методичний центр» Запорожець Ольга Миколаївна.

Грамотами управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради нагороджено 20 директорів загальноосвітніх шкіл (конкурс на кращий Інтернет-сайт загальноосвітнього навчального закладу»), 5 методистів відділів освіти виконкомів районних у місті рад, які займаються питаннями інформаційно-комунікативних технологій (конкурс сайтів методичних об`єднань) та 8 вчителів (конкурс сайтів педагогів) ... Читати далі »

Переглядів: 732 | Додав: Адмін | Дата: 16.04.2014

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 16 17 »