Середа, 17.04.2024, 02:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


19:50
16 років тому заснували Google

27 вересня 1998 року нікому невідомі аспіранти Стенфордського університету Ларрі Пейдж та Сергій Брін зробили перший крок до того, щоб стати мільярдерами — заснували компанію Google.

Що характерно, офіційною датою реєстрації Google вважається 4 вересня. Втім, через судові позови з компанією Яху та певні забобони засновників, день народження компанії відзначають саме 27 вересня. 

Найцікавіше, що вже через рік після заснування компанії Брін та Пейдж відчайдушно захотіли її позбутися. Розробка системи пошуку забирала дорогоцінний час, який аспіранти мали б витрачати на навчання. Тому друзі вирішили продати компанію за один мільйон доларів голові концерну Exite Джону Беллу. Відповіддю було рішуче "ні".

Згодом Белл до крові скусав собі лікті, адже купівля стартапу могла закинути його на вершину фінансового олімпу до Білла Гейтса та інших багатіїв.

Всі ці сервіси принесли Бріну та Пейджу популярність, славу і мільярди. Капітал кожного з них зараз перевищує 30 мільярдів доларів. А це черговий доказ того, що успішні ідеї працюють. 

Переглядів: 672 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0