Понеділок, 29.04.2024, 19:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


20:53
Розробники нової ОС вирішили "перескочити" дев'яту версію Windows

 Наступна версія операційної системи від Microsoft буде називатися Windows 10.

Про це повідомили представники компанії на зустрічі з журналістами в Сан-Франциско.

Розробники нової ОС вирішили "перескочити" дев'яту версію Windows і використовувати напрацювання, які готувалися для неї, в новому варіанті системи. У ньому будуть відновлені деякі попередні традиційні функції, відсутні в попередній ОС Windows 8, і що викликали невдоволення користувачів.

Зокрема, буде повернуто меню "Пуск", яке було в Windows 7, але візуальне позначення функцій збережеться у форматі Windows 8. 

На питання про те, чому Microsoft перейшла в назві від 8 до 10, представники компанії відповіли, що, коли користувачі побачать нову ОС "у всій красі", вони зрозуміють, чому назва "десятка" для неї підходить краще. Ведучий презентації віце-президент Microsoft з операційних систем Террі Мейєрсон (Terry Myerson) повідомив, що Windows 10 буде встановлюватися на більш широкий спектр пристроїв різного типу у порівнянні з попередніми версіями. У число цих пристроїв, згідно з озвученими даними на презентації, тепер входять не тільки настільні ПК, ноутбуки та планшети, але і смартфони, і телевізори.

При цьому, за словами Мейерсона, нова ОС несе з собою "єдину платформу додатків". "Єдиний магазин, єдиний спосіб ознайомлення з додатками, придбання і оновлення на пристрої всіх типів", - сказав він. При створенні Windows 10, як і раніше, особливу увагу було приділено корпоративним користувачам, підкреслив представник Microsoft. Він зазначив, що нова ОС буде сумісна з усіма традиційними системами управління, які використовують підприємства. Інтерфейс робочого столу в Windows 10 виглядає так само, як в Windows 8. Однак Microsoft повернула меню "Пуск". У лівому стовпці меню розташовані ярлики до останніх запущених додатків, у правому - плитки додатків Metro. В меню також знаходяться кнопки керування живленням, як це було до Windows 8.

Віце-президент Microsoft Джо Белфиор (Joe Belfiore) вказав на здатність Windows 10 запускати додатки Metro у вікні на робочому столі. Він назвав такі додатки "універсальними", а звичайні програми - "класичними". При створенні Windows 10 розробники приділили особливу увагу мультизадачності. На панелі задач з'явилася нова кнопка - Task View. При натисканні на неї на екрані з'являються в зменшеному вигляді вікна запущених додатків. В Apple OS X така функція називається Mission Control. Реліз Windows 10 намічений на кінець 2015 року, а її підтримка буде здійснюватися до 2025 року. Версія Technical Preview для персональних комп'ютерів буде доступна вже 1 жовтня 2014 року. На питання про те, чи буде оновлення до Windows 10 безкоштовним, представники Microsoft відмовилися відповідати. Вони сказали, що інформація про умови переходу і вартість будуть анонсовані пізніше.

Більше читайте тут: http://tsn.ua/nauka_it/microsoft-predstavila-operaciynu-sistemu-windows-10-371485.html

Більше читайте тут: http://tsn.ua/nauka_it/microsoft-predstavila-novu-operaciynu-sistemu-windows-371442.html

Переглядів: 709 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0