Понеділок, 06.05.2024, 04:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


  Інтернет — скарбниця знань та інформації, незамінний інструмент для спілкування та соціалізації. Діти, як найчуткіша до інновацій частина суспільства, активно адаптуються до цифрового середовища. Із кожним роком зростає кількість інтернет-користувачів, а також збільшується час, який підлітки проводять в мережі. Однак кількість не означає якість.

Чи використовують діти весь потенціал, який пропонує Інтернет? Чи розуміють, як Інтернет може допомогти реалізації їх здібностей, будуванню професійної кар’єри вже зараз? Чи знають про зворотний бік — ін ... Читати далі »

Переглядів: 603 | Додав: Адмін | Дата: 09.02.2016

Затверджено навчальну програму з інформатики для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів (які вивчали інформатику у 2-4 класах).

... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: Адмін | Дата: 05.02.2016

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 08.04.2015 № 412 «Про затвердження Інструкції щодо заповнення Класного журналу для 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 квітня 2015 р. за № 472/26917, надсилаємо для можливого використання в роботі методичні рекомендації щодо заповнення Класного журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Витяг

14. Оцінювання навчальних досягнень учнів здійснюється вербально ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Додав: Адмін | Дата: 21.12.2015

Мої учні 5-7 класів долучилися до Години Коду! 

Година Коду є глобальним заходом, який залучає десятки мільйонів учнів у більш, як 180 країнах світу. Кожен може організувати заходи в рамках Години Коду. Одно-годинний курс доступний більш, як 40 мовами. Без попередніх вимог. Для всіх віком від 4 до 104.

Цього року ми виконували завдання з персонажами Майнкрафта: здобували деревину, вугілля, залізо та вовну, будували будівлі, саджали рослини та уникали зіткнення з плазунами.

Кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику. Вона допомагає розвивати навички розв'язання задач, логіку та творчість. Розпочинаючи вивчення рано, учні отримують основу для успіху в будь-якій кар'єрі 21 століття. 

... Читати далі »

Переглядів: 649 | Додав: Адмін | Дата: 09.12.2015

Щорічно на початку листопада у неділю учні приймають участь у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерної вправності "Бобер".

У цьогорічному конкурсі запроваджено наступні нововведення: 
1) Немає поділу на рівні складності. Максимальна оцінка за кожне завдання - 4 бали. 
2) Зразу після ров'язання учнем інтерактивного завдання висвітлюватиметься його оцінка за цю задачу: 4 бали - за оптимальний розв'язок, 2 бали - за неповний розв'язок. 
Так, як це реалізовано у демоверсії за 2014 рік.  Завдання на вибір відповіді будуть оцінюватися журі  лише після конкурсу. Кількість завдань і час на їх розв'язання&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 649 | Додав: Адмін | Дата: 08.11.2015

У рамках цього проекту  діти навчаються кодувати в клубі програмування. Заняття проводяться під час уроків раз на тиждень.

Користуючись надісланими  програмами від організаторів, діти швидко починають створювати комп’ютерні ігри, мультфільми та веб-сайти.

Мета цих занять: дати можливість кожній дитині в Україні навчитися кодувати та створювати комп’ютерні програми. Планується, що в 2015 році центри Code Club з'являться у 15% українських шкіл. Code Club допомогає волонтерам і школам об'єднати зусилля, аби створити клуби і навчити дітей програмувати.

... Читати далі »

Переглядів: 637 | Додав: Адмін | Дата: 18.09.2015

Антикітерський механізм є найстарішим і найвідомішим обчислювальним механізмом, першим аналогом комп'ютера через свою очевидно складної конструкції.
Після десятиліть досліджень вчені змогли визначити, що механізм показує положення Сонця, Місяця, пересування планет по небесному склепіння, пророкує сонячні і місячні затемнення - і навіть ключові події, такі як Олімпійіські ігри.

Основні суперечки розгораються навколо того факту, ніби до виявлення антикітерський механізм античним цивілізаціям виготовлення таких складних приладів було недоступне. Вчені стверджують, що цей набір бронзових шестерень випередив подібні види техніки на тисячу років.

... Читати далі »

Переглядів: 1011 | Додав: Адмін | Дата: 21.08.2015

Учні Криворізької гімназії №127 Телих Анастасія (7 клас) та Палаш Дарина (8 клас) взяли участь у XIII Міжнародному конкурсі з веб-дизайну та комп'ютерної графіки, який відбувся в березні - травні 2015 року. Організатором цього конкурсу виступає Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет. Професійне журі конкурсу, до складу якого входять провідні фахівці з веб-дизайну та комп'ютерної графіки, визначили переможців у кількох номінаціях.

Організатори конкурси видали сертифікати учасникам Палаш Дарині, Телих Анастасії та їх керівнику Шпітко В.В.

До того ж Телих Анастасія  в номінації "Краща 2D-растрова графіка (12-14 років)" отримала диплом переможця 3 ступеня.

... Читати далі »

Переглядів: 679 | Додав: Адмін | Дата: 17.07.2015

5 червня 1977 року вийшов перший серійний комп'ютер Apple ІІ. Саме з цього дня почалася нова ера комп'ютерного світу.

Все завдяки Стіву Джобсу. Свого часу він закинув коледж, практикував дзен-буддизм, сидів на фруктовій дієті, мився раз на тиждень, а вживання ЛСД потрапило до трійки найважливіших речей, які він зробив у житті.

І тим не менше — саме він розпочав революцію у світі комп'ютерів. У компанії іншого відчайдуха Стіва Вознякя — вони заснували компанію Apple. Раніше комп'ютер був велетенським монстром для вчених, інженерів чи поціновувачів техніки. З випуском Apple ІІ комп'ютер став доступним для всіх.

Все завдяки компактності, простоті у користуванні та й ціні. Машина коштувала від 1298 доларів. За це покупцям пропонували кольорову графіку, 16 кілобайт оперативки та 64 кілобайти пам'яті. Apple ІІ був настільки популярним, що лінійку випускали до 1990 року.

За цей ча ... Читати далі »

Переглядів: 704 | Додав: Адмін | Дата: 11.06.2015

25 квітня о 12:00 кафедра реклами та зв'язків з громадськістю Гуманітарного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка провела І Всеукраїнський фестиваль буктрейлерів «Book fashion».
До складу журі ввійшли: депутат Київської міської ради, директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Юрій Володимирович Крикунов (голова журі); генеральний директор Національного газетно-журнального видавництва, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки фотохудожників України Роман Ярославович Ратушний; директор видавництва «Білий тигр», доцент кафедри реклами та зв'язків з громадськістю Роман Васильович Ярошенко; завідувач кафедри реклами та зв'язків з гр ... Читати далі »

Переглядів: 816 | Додав: Адмін | Дата: 27.04.2015

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 16 17 »