Субота, 20.04.2024, 19:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


09:59
Як розпочалась комп'ютерна революція

5 червня 1977 року вийшов перший серійний комп'ютер Apple ІІ. Саме з цього дня почалася нова ера комп'ютерного світу.

Все завдяки Стіву Джобсу. Свого часу він закинув коледж, практикував дзен-буддизм, сидів на фруктовій дієті, мився раз на тиждень, а вживання ЛСД потрапило до трійки найважливіших речей, які він зробив у житті.

І тим не менше — саме він розпочав революцію у світі комп'ютерів. У компанії іншого відчайдуха Стіва Вознякя — вони заснували компанію Apple. Раніше комп'ютер був велетенським монстром для вчених, інженерів чи поціновувачів техніки. З випуском Apple ІІ комп'ютер став доступним для всіх.

Все завдяки компактності, простоті у користуванні та й ціні. Машина коштувала від 1298 доларів. За це покупцям пропонували кольорову графіку, 16 кілобайт оперативки та 64 кілобайти пам'яті. Apple ІІ був настільки популярним, що лінійку випускали до 1990 року.

За цей час продали близько 6 мільйонів копій комп'ютера. Після цього справи у Apple пішли далеко не найкраще. Зокрема й через відсутність Стіва Джобса. Але з його поверненням почалась нова історія розвитку компанії. iPhone iPad iPod — це приклад революційних девайсів, після яких Apple стала найдорожчою компанією світу.

Наприкінці 2013 року "Форбс" оцінив вартість бренду у понад 100 мільярдів доларів, що майже вдвічі більше, ніж Microsoft. Зараз компанією керує Тім Кук, якого незадовго до смерті особисто рекомендував Стів Джобс.

Джерело: http://24tv.ua/den_v_istoriyi/yak_rozpochalas_kompyuterna_revolyutsiya/n581451 

Переглядів: 702 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0