Понеділок, 29.04.2024, 06:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


Класичний варіант історії появи клавіатурної розкладки QWERTY достатній широко відомий. Він говорить, що один з винахідників друкарської машинки, Кристофер Летам Шоулс, зштовхнувся при конструюванні своїх механізмів з технічною проблемою. Професійні друкарки розвивали при роботі таку швидкість друку, що при швидкому натисканні декількох букв підряд важелі з літерами не встигали відходити від валика з папером і заклинювалися. У відповідь на постійні рекламації Шоулс вирішив цю проблему, помістивши букви на клавіатурі так, щоб максимально сповільнити швидкість друку: букви, часто використовувані в комбінаціях, розташовувалися далеко друг від друга.

У деяких версіях цієї історії уточнюється, що швид ... Читати далі »
Переглядів: 946 | Додав: Адмін | Дата: 10.02.2013

10 грудня 1815 року у великого англiйського поета Байрона народилася дочка. Її назвали Ада Августа. Коли їй виповнився рiк, Байрон залишив батькiвщину назавжди заради боротьби з несправедливiстю, якої було багато в Англiї, але ще бiльше у iнших країнах Європи. Вiн посилав Адi нiжнi i турботливi листи, присвячував вiршi, але так i не знайшов можливостi зустрiтися з дочкою. Вона виросла з матiр'ю, що мала багатий маєток i була у всьому забезпечена, крiм одного - близькостi рiдного батька.

Можливо ця обставина разом iз високим iнтелектом, успадкованим вiд генiя, сприяли ранньому перетворенню Ади у дорослу людину i незвичайному для жiнки того часу захопленню... математикою.

Доля, позбавивши її батька, була доброзичлива в iншому. На самому початку своїх занять математикою вона познайомилася з Чарльзом Бебiджем, математиком, економiстом, рiз ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: Адмін | Дата: 10.02.2013