Середа, 01.05.2024, 23:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


13:58
Святкуємо разом День безпечного Інтернету
Щороку у другий вівторок лютого наша країна відзначає цей день. Нагадуючи, що добре в міру. Інтернет не виключення. І користуватися ним необхідно , пам'ятаючи про небезпеки, які підстерігають користувачів. 
Рекомендую переглянути:
Презентація для уроку щодо Безпечного Інтернету


Скарбничка знань

Фíшинг (англ. phishing ['fiʃiŋ] від fishing — рибальство) — вид шахрайства, спрямованого на неправомірне отримання конфіденційної інформації. Зазвичай зловмисник посилає електронною поштою підробку підофіційний лист- від банку або платіжної системи, - де вимагає «перевірки» певної інформації або виконання певних дій.Цей лист зазвичай містить посилання нафальшиву веб-сторінку, яка імітує офіційну,з корпоративним логотипом і наповненням, і містить форму, що вимагає ввести конфіденційну інформацію - від домашньої адреси до пін-коду банківської картки.

Кардинг – вид шахрайства, при якому проводиться операція з використанням банківської картки або її реквізитів, не ініційована або не підтверджена її власником.

Буллінг (англ. bullying) – залякування, переслідування, знущання, глузування й інші дії – які здатні налякати, принизити й іншим чином негативно впливати на дитину.  Цей вид насильства набув широкого поширення в середовищі підлітків. Вони створюють сайти, присвячені одноліткам, які з тих чи інших причин стають «ізгоями», розміщують компрометуючі їх фотографії, надсилають анонімні образливі та загрозливі повідомлення, розпускають непристойні чутки. Іноді сцени знущання знімаються на фото – або відеокамеру і потім поширюються через Інтернет.

Грумінг (англ. grooming) – входження в довіру до дитини з метою використання її у брутальних цілях.

Троллінг(віданглтроллінгу-.Ловлянаблешню) - розміщення в Інтернеті(на форумах,в дискусійних групах, у вікі-проектах та ін) провокаційних повідомлень з метою викликати конфлікти між суб'єктами, взаємні образи іт.п.Особу, що займається троллінгом, називають тролем,що збігається з назвою міфологічної істоти.

Spyware (шпигунське програмне забезпечення) – вид програмного забезпечення, призначення якого - збирати інформацію про дані, що зберігаються на комп’ютері чи про дії, які виконує користувач. До цієї групи можна віднести деякі види вірусів (троянський кінь), клавіатурні шпигуни тощо.

Переглядів: 992 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0