Неділя, 28.04.2024, 01:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


22:08
Microsoft готує Kinect для заміни комп'ютерної миші
Корпорація Microsoft за допомогою свого інноваційного контролера Kinect має намір знизити залежність користувачів від комп'ютерних мишей. На заході Microsoft TechFest в штаб-квартирі корпорації був представлений набір для розробки прикладних додатків, за допомогою якого розробники зможуть вбудовувати в свої розробки підтримку розпізнавання просторових жестів руками.

Нова технологія дозволяє за допомогою просторових жестів рук працювати в операційній системі, переміщати програми і ярлики по системі, наближувати і віддаляти контент, а також виконувати більше десятка інших функцій. При цьому, сам користувач для тих чи інших маніпуляцій повинен всього лише водити руками перед Kinect, а пристрій буде спостерігати за кінцівками і інтерпретувати їх дії.

Нагадаємо, що вперше Kinect з'явився разом з ігровою консоллю Xbox 360, однак через свою високу функціональність та оригінальність досить швидко підтримка Kinect з'явилася і в ПК, а Microsoft випустила першу версію набору SDK для інтеграції Kinect в сторонні додатки. З тих пір Microsoft покращувала SDK, роблячи набори жестів все більш різноманітними і багатофункціональними, проте до цих пір підтримки Kinect на рівні операційної системи не було.

Останні оновлення в SDK не тільки впроваджують таку підтримку в операційну систему, але і дозволяють користувачеві відмовитися від значної частини функцій, що стосуються роботи з мишею.

У компанії розповіли, що оновлення для SDK стане доступно всім зареєстрованим розробникам протягом майбутніх декількох тижнів.

Джерело: http://www.cybersecurity.ru/news/171182.html

Переглядів: 829 | Додав: Адмін | Теги: http://www.cybersecurity.ru/news/17 | Рейтинг: 0.0/0