Неділя, 28.04.2024, 06:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


21:38
Як зростав Microsoft Word
Програмний пакет Microsoft Office є найкасовішим і популярним продуктом на даний момент і найвідомішим продуктом з цього сімейства є Microsoft Word (WinWord, MS Word або просто Word).

Історія створення програми сягає в далекі 80-ті.Батьком Microsoft Word прийнято вважати американського програміста Річарда Броді. Перша версія була написана в 1983 році і була призначена тільки для DOS. Перший млинець, як то кажуть, вийшов грудкою. Продажі продукту були мізерно малі, а пояснювалося це виходом програми-конкурента, під назвою WordPerfect. Однак, вже через 2 роки на світ з'явилася нова версія 3.0, яка була орієнтована на операційну систему Macintosh. Ця версія знайшла свого покупця і поступово почала відвойовувати позиції у конкурентів. Ще через 2 роки вийшло оновлення версії 3.0 - Microsoft Word 3.1.     

Що стосується Windows, то перша версія Word для цієї MS була випущена в 1989 році. Ціна за неї була не маленька - 500 $ на території США. У програмі відразу впадала в очі схожість з Macintosh, наприклад гарячі клавіші (для збереження сполучення клавіш Ctrl + S, для копіювання - Ctrl + C). Рівно через рік, у 1990, на світ з'явилася нова версія OC Windows 3.0. Під цією версією Word працював просто бездоганно (версії x386 і x286 були менш продуктивні). Що стосується головного конкурента Word'a - WordPerfect, то у них не вийшло створити робочу версію, яка б працювала на OC Windows і це стало для WordPerfect смертоносним моментом. Далі на ринку текстових редакторів була тільки одна програма - Microsoft Word.

  Всі продукти з пакету Microsoft Office мають можливість використовувати макромову, для розширення своїх можливостей. Microsoft Word не є винятком. У 90-х роках такою мовою був WordBasic, а з випуском Word 97 з'явилася знаменита макромова Visual Basic for Application (VBA, макромова для додатків). З появою VBA в Word'і активізувалися хакери, які писали, так звані, "макровіруси", які вбудовувалися в документ. Тому компанія Microsoft рекомендує ставити найвищий рівень безпеки в настройках, при роботі в Word. Також рекомендується використовувати антивірусне програмне забезпечення. Хакер Мак-Намарой був першим, хто створив макровірус, який заражав документи Word. Далі макровіруси стали писатися регулярно.

Що стосується наших днів, то Microsoft Office як і раніше залишається лідером програмного забезпечення в сфері текстових редакторів. Однак у 2009 канадська компанія i4i подала на Microsoft у суд, за незаконне використання XML-файлів, патент яких належить якраз канадцям. У підсумку суд штату Техас наклав заборону на продаж Microsoft Word на території США.

Забавні курйози Microsoft Word

Багато критикують Word за незрозумілі курйози, які знаходили в програмі дуже часто. Наприклад:

1. Знаменита фраза "Съешь ещё этих мягких французских булок, да выпей чаю." Якщо цю фразу ввести в  Word до версії 2007, то ви будете здивовані. Після натискання клавіші Enter цей напис розростеться на сотню сторінок, як-ніби вона була замінена якоюсь матрицею.

2. Також у версії раніше 2007 є ще кілька прикольних штучок. Якщо ввести в будь-якому місці документа Word функцію "= rand (x, y)" (без лапок), то при натисканні клавіші Enter відбудеться заміна функції на певний текст.

3. Функція "lorem". Якщо ввести цю функцію в документі, то даний рядок заміниться текстом з сайту Lorem Ipsum.

4. Word не розрізняв букви Ё і Е до версії 2003. Тому фразу "ёхать нужно мёдлённо" він вважав правильною.

5. Є один прикол, який зберігся в Word і по сей день. Якщо ввести фразу "Хочу избежать службу в армии", то орфографія запропонує варіант написання "Никому не удалось избежать службы в армии".

Переглядів: 1254 | Додав: Адмін | Теги: http://helpsnet.ru/microsoft-word-i | Рейтинг: 4.0/1