Субота, 20.04.2024, 15:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Меню сайту


Щороку у другий вівторок лютого наша країна відзначає цей день. Нагадуючи, що добре в міру. Інтернет не виключення. І користуватися ним необхідно , пам'ятаючи про небезпеки, які підстерігають користувачів. 
Рекомендую переглянути:
Презентація для уроку щодо Безпечного Інтернету


Скарбничка знань

Фíшинг (англ. phishing ['fiʃiŋ] від fishing — рибальство) — вид ша ... Читати далі »
Переглядів: 990 | Додав: Адмін | Дата: 12.02.2013

Класичний варіант історії появи клавіатурної розкладки QWERTY достатній широко відомий. Він говорить, що один з винахідників друкарської машинки, Кристофер Летам Шоулс, зштовхнувся при конструюванні своїх механізмів з технічною проблемою. Професійні друкарки розвивали при роботі таку швидкість друку, що при швидкому натисканні декількох букв підряд важелі з літерами не встигали відходити від валика з папером і заклинювалися. У відповідь на постійні рекламації Шоулс вирішив цю проблему, помістивши букви на клавіатурі так, щоб максимально сповільнити швидкість друку: букви, часто використовувані в комбінаціях, розташовувалися далеко друг від друга.

У деяких версіях цієї історії уточнюється, що швид ... Читати далі »
Переглядів: 946 | Додав: Адмін | Дата: 10.02.2013

10 грудня 1815 року у великого англiйського поета Байрона народилася дочка. Її назвали Ада Августа. Коли їй виповнився рiк, Байрон залишив батькiвщину назавжди заради боротьби з несправедливiстю, якої було багато в Англiї, але ще бiльше у iнших країнах Європи. Вiн посилав Адi нiжнi i турботливi листи, присвячував вiршi, але так i не знайшов можливостi зустрiтися з дочкою. Вона виросла з матiр'ю, що мала багатий маєток i була у всьому забезпечена, крiм одного - близькостi рiдного батька.

Можливо ця обставина разом iз високим iнтелектом, успадкованим вiд генiя, сприяли ранньому перетворенню Ади у дорослу людину i незвичайному для жiнки того часу захопленню... математикою.

Доля, позбавивши її батька, була доброзичлива в iншому. На самому початку своїх занять математикою вона познайомилася з Чарльзом Бебiджем, математиком, економiстом, рiз ... Читати далі »
Переглядів: 896 | Додав: Адмін | Дата: 10.02.2013

Шановні колеги, Вам в нагоді стане  сайт http://www.parta.com.ua/ukr/school_program/. Для себе знайшла добірку рефератів по темам і класам. Можна давати конкретні посиланням учням для ознайомлення з цим матеріалом
Переглядів: 836 | Додав: Адмін | Дата: 27.11.2012

   Комп’ютерній миші вже 23 роки. 

  Автором ідеї і розробником концепції знайомої всім мишки був Дуглас Энгелбарт, пише «Росбалт» з посиланням на Calend. У 1963 році він заснував лабораторію, в якій стартувало відразу декілька комп’ютерних проектів. Найпомітнішими з них стали NLS(oNLine System) — гіпертекстова електронна база даних і спеціально розроблений під неї пристрій «миша», — які не призначалися для загального користування аж до середини 1980-х років. NLS з часом обростала новими можливостями. У ній з’явився перший в історії комп’ютерів графічний інтерфейс, що базувався на спливаючих вікнах(автором ідеї став Дуглас), е-мейлер, різні опції для друку тексту. У програмі були на ... Читати далі »

Переглядів: 1456 | Додав: Адмін | Дата: 25.11.2012

 23 вересня, неділя
День народження Яндекс

Офіційно пошукова машина Яндекс була анонсована на виставці Softool 23 вересня 1997 року. Серед основних відмінних рис yandex.ru на той момент були перевірка унікальності документів (виняток копій в різних кодуваннях), облік морфології російської мови (в тому числі і пошук за точною словоформою), пошук з урахуванням відстані (у тому числі в межах абзацу, точне словосполучення), ретельно розроблений алгоритм оцінки релевантності, що враховує не тільки кількість слів запиту, знайдених в тексті, але і "контрастність" слова (його відносну ... Читати далі »
Переглядів: 855 | Додав: Адмін | Дата: 22.09.2012

19 вересня 1982 в 11:44 ранку Скотт Фалман, професор психології університету Карнегі Меллон у Піттсбурзі, відправив колегам електронне повідомлення. 

У цьому повідомленні він запропонував інтернет-користувачам під час спілкування в мережі використовувати послідовність символів - ":-)" - як маркер для жартівливих повідомлень. Свій вибір вчений пояснив тим, що цей значок схожий на усміхнене обличчя.

... Читати далі »

Переглядів: 1232 | Додав: Адмін | Дата: 22.09.2012

15 вересня, субота
День народження Google

Ларі Пейдж (Larry Page) і Сергій Брін (Sergey Brin), тоді ще 24-річні студенти Стенфордського університету, зареєстрували доменне ім’я «google.com» 15 вересня 1997 року. Саме слово «google» виникло, за словами їх творців, коли один з друзів неправильно записав математичний термін «googol» (гугол).
«Вже в той час ми розуміли важливість пошуку в інтернеті і значимість постійного вдосконалення пошукового движка, тоді як наші конкуренти мало працювали в цьому напрямку», - сказав пан Брін.
Google - ... Читати далі »
Переглядів: 1130 | Додав: Адмін | Дата: 16.09.2012

Ми хочемо вас привітати
У цей святковий осінній день
Тепла і сонечка побажати
І щоб радісно вам було кожен день!
Бажаємо здоров'я, добра, довголіття,
Хай вистачить щастя на ціле століття!
Хай скрізь буде лад - на роботі, в сім'ї,
І радість на серці, і хліб на столі.
Хай сміхом й веселістю повниться хата,
Родина хай буде здорова й багата!
І мрій, і бажань, і наснаги творити,
Щоб серцю хотілося жити й любити!
Хай учні шанують, повагу дарують,
Злагода й мир у житті хай панують!
Переглядів: 937 | Додав: Адмін | Дата: 01.09.2012

 Повідомляємо, що відповідно до статті 16 Закону України "Про загальну середню освіту” 2012/2013 навчальний рік розпочинається 1 вересня святом – Днем знань – і закінчується не пізніше 1 липня.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр – з 1 вересня по 28 грудня, ІІ семестр – з 14 січня по 24 (25 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) травня.

Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (27-30 травня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (27 травня-7 червня) і державної підсумкової атестації випускників початкової, основної і старшої школи.

Державна підсумкова атестація для учнів 4-х класів про ... Читати далі »
Переглядів: 731 | Додав: Адмін | Дата: 09.08.2012

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 »